CENSURA Y SGAE…

1974 – Cultura…? Subversión…? Negocio…?

1974titellesrataplan0011No llego a comprender como pudimos superar una época tan mezquina y ruin en la que un espectáculo de títeres en un Ateneo Cultural, pro viaje fin de curso,  tuviera que pasar una censura previa y después pagar unos derechos de autor de unos argumentos que no estaban ni registrados.

El contenido de números que hacíamos con los títeres eran en forma de gag y todo lo expresaban con mímica.

1974titellesrataplancensura002b1

Los textos censurados

1974titellesrataplancensura002 1974titellesrataplancensura0031

Los derechos de autor

1974titellesrataplancensura0041

Un comentario en “CENSURA Y SGAE…

  1. Sabia que t’agradarien aquests documents. Són una prova testimonial de com funcionava i governaven el país en aquells anys tristos. Però allò que és més trist és que trenta-cinc anys més tard encara seguim pagant l’impost revolucionari de la Societat General d’Autors. Ara a més ho ha de fer tot aquell que vol enviar les fotografies de les seves vacances a un amic en un CD Rom o en un DVD, o en comprar qualsevulla dispositiu d’emmagatzematge de dades digitals. En aquell moments cobraven per uns autors a qui desconeixien i a qui no abonarien ni un duro (moneda de cinc pessetes amb un valor aproximat de 0,03€ actuals). Avui en termes històric i mariners podriem dir que han passat de Corsaris a Pirates (que curiosament és allò que volen combatre, ves per on!).
    Què bo que és conèixer la història per interpretar el pressent!
    Salut!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *